Az énekkar vendégszolgálata Somorján

Énekkarunk 2019. december 15-én, ádvent harmadik vasárnapján vendégszolgálatra utazott a szlovákiai Somorjára.

Énekkarunk 2019. december 15-én, ádvent harmadik vasárnapján vendégszolgálatra utazott a szlovákiai Somorjára. Fél 11-kor kezdődött a magyar nyelvű istentisztelet, amelyen együtt imádkoztunk és énekeltünk az ottani gyülekezettel. Jana Fördös lelkész tartotta az igehirdetést. Ő Kelet-Szlovákiából származik, de megtanult magyarul. A prédikáció közben már észre sem vettük az akcentusát, mondanivalójának tartalmára figyeltünk. Arról beszélt, hogy az advent lelki tartalma helyett a fények, a csillogás, a reklámok uralják ezt az időszakot, s éppen a lényeg vész el. Ebben nincs különbség Szlovákia és Magyarország között.

 

Az igehirdetés után következett kórusunk szolgálata. Minden évben készülünk verses-zenés ádventi összeállítással, ennek rövidített változatát hallhatta a somorjai gyülekezet. A kórusműveket tagoló versek, szövegek rímeltek az igehirdetés központi gondolatára. A mintegy 25 perces műsort nagy figyelemmel és szeretettel hallgatták a jelenlévők.

 

A szeretetvendégségen jóízű beszélgetés alakult ki vendégek és vendéglátók között. Abban egyeztünk meg, hogy a jövőben még szeretnék hallani a komáromi énekkart.

 

Miklós Józsefné kórusvezető

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek